مشرق--- درباره ميرزاآقاسي، صدر اعظم محمدشاه قاجار- به درستي يا به مزاح- داستاني نقل كرده اند كه صرفنظر از صحت و سقم آن، با ماجراي مورد اشاره در اين يادداشت، شباهت زيادي دارد. مي گويند ميرزاآقاسي در جريان جنگ هاي ايران و روس و به منظور مقابله با آتش توپخانه روس ها، سفارش ساخت يك عراده توپ را داده بود كه قادر باشد از عمق خاك ايران روي شهرهاي مرزي روسيه آن روزها، آتش باري كند. نقل كرده اند كه توپ مورد نظر او بعد از چند ماه ساخته شد و ميرزا آقاسي از شاه قاجار براي حضور در مراسم بهره برداري و مشاهده اولين شليك آزمايشي آن دعوت كرد. بعد از حضور شاه در جايگاه مخصوص، توپ بارگذاري و آماده شليك شد. خدمه ميدان با اشاره شاه كه نشانه اجازه بود، طناب توپ را كشيدند ولي گلوله توپ كه در لوله گير كرده بود با صداي مهيبي منفجر شد و تعدادي از خدمه و مردمي كه به تماشا ايستاده بودند را به اين سوي و آن سوي ميدان پرتاب كرد. مي گويند ميرزاآقاسي خطاب به شاه قاجار كه از اين افتضاح به شدت عصباني شده بود گفت؛ اعليحضرتا! قربانت گردم! ملاحظه فرموديد كه اين توپ خودي ها را چگونه لت و پار كرد؟! حالا مي توانيد در ذهن ملوكانه خود حدس بزنيد كه وقتي با خودي ها چنين مي كند، با دشمن چه خواهد كرد و چه بلايي بر سر آنها مي آورد؟!
روز دوشنبه، يك ناو جنگي نيروي دريايي آمريكا كه در نزديكي بندر «جبل علي» امارات متحده عربي در حال گشت زني بود به سوي يك قايق ماهي گيري امارات آتش گشود. در پي شليك اين ناو، يكي از 6 سرنشين- چهار هندي و دو اماراتي- قايق ماهي گيري كشته و 4 تن ديگر مجروح شدند. ساعتي بعد، سرهنگ «گرك رائلسون» از پايگاه نيروي دريايي آمريكا- مستقر در بحرين- اعلام كرد كه ناو آمريكايي چند بار به شناور كوچك موتوري هشدار داده بود ولي قايق اماراتي بدون توجه به اين اخطارهاي پي در پي، مسير خود را به سوي ناوجنگي آمريكا ادامه داده و افسر آتش ناو با اين تلقي كه مورد تهديد قرار گرفته دستور آتش صادر كرده است! اما سرنشينان يك لنج تجاري امارات كه ساعتي قبل از حادثه بندر آزاد جبل علي را ترك كرده بودند، مي گويند، قايق اماراتي اگرچه به ناو جنگي آمريكا نزديك بود ولي در مسيري مخالف با نقطه حضور ناو حركت مي كرد. در همين حال خبرگزاري آسوشيتدپرس به نقل از يك مقام كنسولي آمريكا در دوبي، ضمن اعلام خبر ياد شده از اظهارنظر درباره هشدار مورد ادعاي ناو آمريكايي خودداري كرد!
و اما درباره اين ماجرا اشاره اي - هر چند گذرا- به چند نكته ضروري است.
1- ادعاي مقامات نيروي دريايي آمريكا درباره هشدارهاي پي در پي-4 هشدار- به قايق اماراتي نمي تواند قابل قبول باشد چرا كه؛
از چند هفته قبل-4 ژوئن 2012 /15خرداد1391- مسئولان اداره بنادر، در تمامي كشورهاي حاشيه خليج فارس به شناورهاي ماهي گيري، صيدمرواريد، لنج ها و قايق هاي تفريحي و گردشگري هشدار داده و رسما اعلام كرده اند كه از نزديك شدن به ناوهاي جنگي آمريكا خودداري كنند و در صورت نزديكي، با دريافت اولين هشدار از منطقه دور شوند، بنابراين چگونه مي توان پذيرفت كه اولا؛ قايق ماهي گيري اماراتي تا فاصله 100ياردي - حدود 90 متري- به ناوجنگي آمريكا نزديك شده باشد؟ ثانيا؛ هشدارهاي پي در پي ناو را ناديده گرفته باشد؟! اين بي توجهي فقط درباره قايق هايي قابل قبول است كه قصد حمله به ناو را داشته باشند و حال آن كه مقامات نظامي آمريكا اعلام كرده اند قايق اماراتي، يك قايق ماهي گيري بوده است و غير از وسايل مربوط به اين حرفه، هيچ وسيله ديگري در آن يافت نشده است.
2- پنتاگون در بيانيه اي اعلام كرده است كه قايق اماراتي با «سرعت زياد» به ناو نزديك شده و در فاصله 100 ياردي يعني حدود 90 متري ناو مورد حمله قرار گرفته است. اين در حالي است كه قايق هاي ماهي گيري برخلاف قايق هاي تفريحي، مسابقه و يا گردشگري، از نوع «تندرو» نيستند و از فاصله حداكثر 400 متري با ديد غيرمسلح قابل تشخيص هستند و از سوي ديگر به گزارش پنتاگون، ناو جنگي در فاصله 10 مايلي از سواحل دوبي در حركت بوده است و در اين فاصله از ترافيك شناورها خبري نيست و به همين علت شناسايي شناورها بسيار آسان تر امكان پذير است.
3- پنتاگون با تلويحي نزديك به تصريح، شليك به قايق اماراتي را ناشي از اين تصور دانسته است كه قايق هاي تندرو سپاه به ناو نزديك شده اند، اين در حالي است كه افسران و فرماندهان نيروي دريايي آمريكا علاوه بر گزارش هاي محرمانه پنتاگون و توجيه در دوره هاي آموزشي، بارها در گزارش هاي آشكار برخي از مراكز و نشريات تخصصي و معتبر نظامي از جمله، گزارش هفته نامه معروف و معتبر «جينز ديفنس» خوانده و مي دانند كه قايق هاي تندروي سپاه مجهز به راكت هايي هستند كه از فاصله اي بسيار دورتر از آنچه گزارش پنتاگون درباره قايق اماراتي آورده است، قابل شليك مي باشند، بنابراين تعجب آور و غيرقابل قبول است كه به قايق اماراتي در فاصله 100 ياردي مشكوك شده و به آن شليك كرده باشند.
4- افسران و فرماندهان نيروي دريايي آمريكا، مخصوصا افسران تحت فرماندهي ناوگان پنجم كه طي چند سال اخير در سواحل بحرين مظلوم حضور داشته اند به خوبي مي دانند و توجيه شده اند كه جمهوري اسلامي ايران، تنها هنگامي كه منافع و حاكميت ملي خود را در خطر ببيند، براي مقابله با نيروهاي بيگانه حاضر در خليج فارس كمترين ترديدي به خود راه نمي دهد ولي رسيدن به شرايط ياد شده نشانه هاي خاص خود را دارد. بنابراين چگونه و براساس چه برداشتي، در شرايط كنوني با تصور حمله قايق هاي تندروي سپاه، به قايق ماهي گيري اماراتي شليك كرده اند.
5- اين نكته نيز نبايد از نگاه فرماندهان آمريكايي پنهان مانده باشد كه در صورت رسيدن به نقطه P و ساعت H، قبل از آن كه قايق هاي تندرو وارد صحنه شوند، ناوهاي آمريكايي كه به آساني از مناطق بسيار دورتر از سواحل ايران در تيررس موشك هاي ايران قرار دارند، مورد حمله قرار خواهند گرفت و به قول «كنت كاتزمن» از مركز تحقيقاتي كنگره آمريكا- در گزارش هفته گذشته اين مركز- قدرت تخريبي موشك هاي ايران قابل انكار نيستند و به گفته «آنتوني كوردزمن» از مركز مطالعات استراتژيك واشنگتن- باز هم در گزارش 10 روز قبل اين مركز- «طرفداران آمريكايي حمله به ايران نبايد فراموش كنند كه ايران نيروي شگفت انگيز و سرسختي براي دفاع از خود و بستن تنگه استراتژيك هرمز در اختيار دارد. و به نوشته مشترك «مك گاورن» و «اليزابت مور» از مسئولان عالي رتبه سابق CIA در سايت معروف و معتبر «كانسرتيوم نيوز آنلاين CONSORTIUM NEWS ONLINE» و خطاب به اوباما؛ «خواهش مي كنيم از تكرار جمله همه گزينه ها روي ميز است خودداري كنيد! آيا شما و مشاورانتان مي دانيد كه در صورت شليك اولين موشك به ايران چه فاجعه اي در انتظار آمريكا و اسرائيل خواهد بود؟» و...
6- ناو جنگي آمريكا چرا به قايق ماهي گيري امارات شليك كرد؟ پاسخ را در اين اظهارنظر «رابرت گيتس» رئيس سازمان سيا و مصاحبه مشابه «پانه تا» وزير جنگ آمريكا جستجو كنيد؛ «بعد از تحولات خاورميانه، در اين منطقه استراتژيك «غريبه» تلقي مي شويم. ساكنان كشورهاي اسلامي در شمال آفريقا و خليج فارس با همان چشم به ما نگاه مي كنند كه مردم ايران طي 3 دهه گذشته به آمريكا نگريسته اند. خاورميانه ديگر براي آمريكا امن نيست».
اكنون با توجه به آنچه گذشت- كه فقط اندكي از بسيارهاست- مي توان درباره علت حمله ناو جنگي آمريكا به قايق ماهي گيري امارات، به 4 احتمال اشاره كرد.
اول: وحشت زدگي نظاميان آمريكايي كه به قول جيمز ولسلي در افغانستان و عراق از سايه خود نيز مي ترسيدند.
دوم: اين تلقي كه فقط از سوي قايق هاي تندروي سپاه تهديد نمي شوند بلكه بعد از انقلاب هاي اسلامي در منطقه، يك قايق ماهي گيري در سواحل امارات نيز مي تواند همان ماموريت را برعهده داشته باشد.
سوم: اين احتمال نيز قابل طرح است كه ناو آمريكايي با شليك به قايق اماراتي قصد تهديد و پيشگيري از حملات احتمالي مسلمانان حاشيه خليج فارس به منافع آمريكا در منطقه را داشته است.
چهارم: كه بعيد به نظر مي رسد ولي قابل طرح است آن كه ناو جنگي آمريكا با شليك به قايق ماهي گيري امارات قصد ارسال اين پيام را داشته است كه ناوهاي آمريكايي نسبت به حمله احتمالي در هوشياري به سر مي برند! و...
حسين شريعتمداري
کد خبر 137459
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۱ - ۰۱:۱۹
- ۰ نظر
- چاپ
مدیر مسوول کیهان در یادداشت امروز با عنوان "ناوهای ماهیگیر" نوشت: